Всичко за декинг

Декинг се изработва от трайна дървесина със специална обработка. В резултат на това се получава материал, траен на промяната на температурата и на влагата. Това позволява той да се използва за оформяне на външни площадки за отдих в красивата градина, в заведения за открити площи, за оформяне на площта около басейна.

На пазара се предлага разнообразие от декинг. Условно може да се раздели на масивна естествена дъска и композитен. За масивната дъска се използват смолистни дървесни видове с плътна структура. Това е екологично чист материал и се ползва със стабилно търсене. Красиво оформената с него площадка трябва да бъде много добре обгрижвана, за да се ползава много време в красив вид. За този вид декинг трябва да се полагат много грижи, за да изглежда добре много години. Най-малко два пъти в годината трябва да се обработва със специално масло или лак.

Композитен декинг е добро съчетаване на дървесина, полимер и влакна целулоза. Не се нуждае от специални грижи, устойчив е на динамично натоварване и механично повреждане, не се влияе от климатичните условия. Грижите за него се свеждат до обикновено почистване от паднали листа, отпадъци, прах. Не избледява от слънчевите лъчи и се запазва в добър вид през цялото време на ползване. Благодаренияе на разнообразието от предложения, потребителят може да направи своя оптимален вариант в зависимост от индивидуалните потребности, сферата на приложение и финансовите си възможности.

Дървесно-полимерния композит запазва дълго време външния си вид в добро състояние, независимо от въздействието на външните фактори. За това той е разработен за оформяне на открити площи, веранди, тераси. Първото изискване е към механична и химична устойчивост, защото терасите и откритите площадки са под постоянното въздействие на механично натоварване, влага, слънце, рязка промяна на температурата. Най-разпространеният вариянт е композитна дъска с дебелина 5 см.

Като основни предимства на декинг можем да определим красив и представителен външен вид, приятно усещане при ходене по него с боси крака, практически пълно отсъствие на плъзгане по време на дъжд. Повърхността на материала не се нагрява даже в жарките слънчеви дни. Само правилният монтаж на декинг е залог, че повърхността ще съхрани своите уникални експлоатационни качества в продължение на много години.

Share This Post