Пакетни услуги за смяна на щрангове

Наличието на проблем в дома ви, предизвикан от тръбопровода на топла или судена вода, както и по канализацията, то причина за това със сигурност са корозиралите метални тръби. Решението не подлежи на коментар – смяна на щрангове.

За да се направи тази смяна е препоръчително да е за целия вход, за да се получи желания резултат. Този ремонт може да го направи всеки собственик самостоятелно, но работата е много по-сложна, защото е свързана със съседите. Домоуправителят трябва да бъде информиран за точната дата, за да се спре водата. Вие трябва да информирате съседите над вас и да ги помолите да не ползват канализацията.

При индивидуална смяна на щранговете трябва да се съобразите с щранга над вас и под вас – от каква тръба е. Когато се налага да съединявате полипропиленова тръба със старата метална на съседите, е нужно да се остави част от старата тръба от пода и под тавана, за да се направи връзката. Задължително всичко трябва да се прави от професионалист, защото се изисква прецизна работа, изпълнена с голяма точност. Проблем е и отстраняването на старите метални щрангове, защото отрезите в горната и долна част трябва да са равни и да се осигури стабилна връзка с новите тръби от полипропилен. Не трябва да се поставят плочки, а да се осигури свободен достъп до щранговете, защото може да се наложи непредвиден ремонт.

При смяна на щранговете се налага къртене на стените и се натрупват строителни отпадъци, както и отстранените метални тръби трябва да бъдат почистени и откарани на определеното място. Това налага при търсене на фирма изпълнител да изберете такава, която ви предлага почистване и извозване на отпадъците. Винаги за предпочитане са пакетните услуги, включващи всички дейности до краен резултат – завършен и почистен обект. Доказалите се в бранша фирмите за ВиК услуги разполагат със собствен транспорт, опитни професионалисти и необходимото техническо оборудване. От вас се иска само да потърсите точната фирма като за целта ползвате интернет.

В интернет ще откриете много предложения за смяна на щрангове, което може да ви затрудни в правиния избор. За това разгледайте сайтовете на фирми, които предлагат не само изгодни цени, а и какво включва тази цена. Обърнете внимание на пакетните услуги и тогава се съобразете с цената.

Share This Post