Ролята на комарниците

Колко приятно е, че отдавна отмина времето, когато трябваше да си правим сами защитата на дома от насекоми. Отмина времето на дървените летви с различни мрежи. Съвременните комарници са практични, лесно се монтират, удобни за ползване. Собствениците на дограма от PVC отдавна са се убедили в това.

Комарниците се различават по конструкция – статични, на панти и ролетни. Защитните мрежи в рамка намират най-широко приложение. Те са лека конструкция, но трайна и надеждна в експлоатацията. Това е рамка от алуминий, покрит със защитен полимер и в нея се монтира мрежата. Използваната в тази конструкция мрежа е от полимер от фибростъкло, който е много траен и дълговечен материал. В прозореца тази конструкция е почти незабележима, нейният сив цвят не се набива на погледа, не спира светлината и въздуха от вън. Мрежата в рамка бързо и лесно се закрепва за прозореца с помощта на специални панти. За тях грижата е много лесна – достатъчно е само да се почистят с влажна кърпа, за да се премахне насъбрания прах. При голямо замърсяване може да се свали комарника и да се измие с вода и сапун. Да се свали от прозореца не представлява трудност.

Почистването на комарниците в никакъв случай не трябва да се прави с абразивни материали, твърда четка, алкални препарати. Да не се допуска сушене на радиатор или в близост до средство за отопление, защото може да се деформират. Препоръчва се през зимния период да се свалят и запазят във вертикално положение. При спазване на тези препоръки имате възможност да удължите значително срока на ползването им и да им запазите добрия естетичен вид.

За да направите правилен избор на комарници за вашите прозорци или врати е необходимо да се съобразите за кое помещение ви трябват и с какви точно размери. Необходимо е да се съобразите и с трайността на комарника и налага ли се допълнителна защита заради домашните любимци. Трайността зависи и от това, колко пъти ще се отваря и затваря конструкцията. Възможно ли е да се сваля и съхранява през зимата и желаете ли допълнително декориране. Имате възможност и да решити каква мрежа предпочитате – светлоотразяваща, не задържаща прах. Вие може да си поръчате точно желаните комарници в избрана от вас фирма.

Share This Post