С енергия към смяна на щрангове

Направете всичко възможно, вложете своята енергия в смяна на щранговете, за да се уверите в реалните ползи. Този ремонт е отдавна наложащ за старите жилищни кооперации, където за тръбопроводите са използвани метални тръби. Тези тръби са с добри качества, но и те си имат определен период на ползване. Поставени преди 50 години няма как да са изправни и сега. Корозията е свършила своята работа – вече има и видими шупли, от които често има течове.

За да се намалят сметките за водата, да се подобри качеството и дебита, както и да се осигури нормално оттичане на отпадните води трябва да се направи смяна на хоризонтални и вертикални тръби от абонатната до последния етаж. Това е възможно при съгласие на по-голяма част от собствениците, защото щранговете са обща собственост. Разбира се, има вариант и тази смяна на тръбите да се направи самостоятелно от собствениците, но резултатът няма да е същия.

За качествената смяна на щранговете изберете най-добрата фирма за ВиК услуги. За да се справите с това е добре да се консултирате с приятели, които вече са направили смяна на щранговете и са доволни от работата на професионалистите. Може да ползвате и интернет, където има много информация за такива фирми. При разглеждане на офертите се съобразете не само с цената, а и с това какви услуги включва цената. От значение е професионализма на работниците, техническото оборудване, което ползват, както и наличието на собствен транспорт. Транспортът е необходим след приключване на смяната на тръбите да се извозят всички отпадъци.

Най-труден и отговорен етап в смяната на щрангове е премахването на металните тръби. Те са тежки и при това не се знае къде и как ще се счупят заради ръждата по тях. От значение е и да изберете качествени тръби за новите щрангове. Като икономично изгодни се използват полипропиленовите тръби. Те са и с добри качествени показатели. Преди всичко не корозират и това е гаранция за дълъг период на ползване. Препоръчително е при смяна на щрангове да се ползват тръби, фитинги, муфи и други помощни материали от един и същи производител. На всеки нов щранг ще има спирателен кран, който ще ви служи при нужда.

Share This Post