Проблемът е във вашите ръце – отпушване на канали

Много често се налага да се занимаваме с отпушване на канали по различни причини. Често това са преди всичко наши необмислени действия – изхвърлени отпадъци в тоалетното гърне, косми и остатъци във ваната, а в мивката – отпадъци от миенето на съдовете. С една дума често сами си създаваме проблеми, за да се оплакваме. Но този проблем чака решенето си. Неприятна миризма се разнася навсякъде, а отпадната вода не се оттича.

Отпушването на канали е работа, която се върши качествено само от специализирана фирма за ВиК услуги. За да се справи добре професионалиста с отпушването на канализацията е необходимо да разполага с камера за видио наблюдение, което ще открие точното място на тапата. Така работникът има възможност да избере най-подходящия за случая начин за отпушване на тръбата. Има случаи, при които тапа е образувана дълбоко в тръбата и с видео наблюдението се изключва излишното къртене и нанасяне на още неприятности.

Понякога се правят опити с отпушването да се справи собственика чрез общоизвестните начини – комбинация на сода за хляб и оцет, химически препарати, ръчна вакуум помпа, спирала или тел. Когато проблема се дължи само заради запушен сифон, то вакуум помпата се справя отлично. Не трябва да се забравя, че в случая отпадъците се избутват само по-дълбоко по канала и там се натрупват. Ето защо е добре да се направи професионално отпушване на каналите и промиване.

Добре е да разгледате различните предложения в интернет, да обърнете внимание на цени и включените в тях дейности. Както и по-горе посочихме важно е техническото оборудвне, което се ползва за отпушване на канали. Разбира се, важен е и професионалният опит на работниците, защото резултатите са добри само тогава, когато се съчитае опит с техника. Независимо кога се е появил проблема отпушване на канали, то вие можете веднага да го разрешите, защото повечето фирми за ВиК услуги предлагат денонощно обслужване. И само да ви напомним, че е добре да си запишете телефона на фирмата, ако сте доволни от свършената работа. Чистата канализация ви позволява да се справяте с всички задължения в домакинството без проблеми и не е нужно да си пилеете времето за несвойствена дейност.

Share This Post