Качествено зидане на тераси – само от професионалисти

Откритата площ на терасата позволява на човек да се чувства по-близо до природата. Тихият полъх на нощния вятът, приятният изгрев на слънцето – романтика. За съжаление това е така да се каже не споделена романтика, защото по нашите тераси има само прах и отпадъци, донесени от вятъра.

За да се наслаждава всеки на истинска тишина и спокойствие, да поседне на раздумка с приятели, се налага усвояване на терасата. За целта се започва със зидане на тераси. Това е дейност, която най-качествено може да бъде изпълнена само от майстор с много опит и отличен професионализъм. Такива майстори предлагат специализираните фирми, които се занимават с усвояване на тераси, което включва много дейности – зидане, остъкляване, топло- и шумоизолация, както и оформяне на красив интериор. Често се налага площта на терасата да бъде включена към някоя от стаите или да се оформи кухня, защото жилищната площ е недостатъчна. Независимо за каква цел ще се използва тази тераса, то тя трябва да се иззида.

За зидане на тераси се използват различни материали в зависимост от желанието на клиентите и съобразно бъдещото предназначение на тази площ. Използват се тухли, бетонни блокчета, може изкуствен или естествен камък, както и блокчета YTONG.

Всеки един от тези материали има своите предимства, но и някои недостатъци. Всеки се възхищава на красивата зидария от тухли, но за да се постигне това ще трябва много варов разтвор, труд на майстор, а наред с това ще се утежни тази зидария, което трябва да е съобразено с поносимостта на терасата.

Зидане на терасите се налага за да се осигури основа за остъкляването, независимо какъв вид ще бъде то – дъврена, пластмасова или алуминиева дограма. За да не се натовари терасата все по-често се използват блокчета YTONG, които са леки заради порестата структура. Те могат да поемат монтирането на всяка дограма, а същевременно не натоварват излишно терасата, защото са леки.

Качественото зидане на терасите позволява да се включи площта им към жилищната площ или да се ползва като самостоятелно помещение. Красиво оформената тераса може да се ползва за кабинет, място за спорт, както и за приятно усамотяване или среща с приятели.

 

Share This Post