Функционален тръбопровод със смяна на щрангове

С годините на ползване старите метални щрангове са корозирали и са негодни за употреба. Все по-често се получават течове от корозиралите тръби, които могат да завършат с наводнение в жилището. Влошено е качеството на водата, отпадните води се оттичат бавно. Чести са и случаите когато високите етажи трябва да изчакват водата – топла и студена. За преодоляването на всички тези негативни последици е наложителна смяна а щрангове.

Смяната на хоризонталните и вертикални тръби от абонатната до последния етаж е задължителна за кооперациите, строени преди повече от 50 години. Металните тръби все още са в употреба, макар и да са корозирали. За времето си преди повече от 70 години, когато са ползвани за изграждане на тръбопровода, те са били най-доброто решение. Това са тръби с много предимства, но и те се износват, корозират и не трябва да се ползват повече от определения им срок за експлоатация.

Смяната на щрангове е лесна работа, ако се повери на професионалисти от фирма за ВиК услуги. Такава фирма лесно може да се намери, но преди това е нужно решение за този ремонт. Решението следва да се вземе от всички собственици на жилища в съответната кооперация на общо събрание. Това се налага поради факта, че щранговете са обща собственост. Всеки ремонт, свързан с общата собственост, е задължение за всеки собственик и услугата се заплаща от всички.

Професионалистите се справят в рамките на един работен ден и това е възможност да се остане без вода за кратко време. Особенна трудност при смяната на щрангове е премахването на корозиралите щрангове. След тяхното отстраняване работата е по-лесна, защото се работи обикновено с полипропиленови тръби. Това са леки и удобни за работа тръби, не корозират, имат добър външен вид и гладка повърхност.

Цялостната смяна на щрангове ще ви струва и по-евтино, защото повечето фирми правят отстъпка за по-голям обем работа. Тази инвестиция ще ви осигури спокойствие, защото ще забравите за течовете по тръбите, опасността от наводнение, както и за вечния проблем запушени канали.

Разберете, че няма решаване на проблемите, причинени от корозиралите щрангове, без да се направи смяната им. Само новите щрангове ще осигурят функционален тръбопровод за всяка от битовите системи.

Share This Post