Класически идеи за подарък за кръщене

Кръщенето на младия християнин се прави обикновено в най-ранната му възраст. Повечето родители, нямат търпение да срещнат отрочето си с бог и да извършат този така важен ритуал. В живота си, човек има многобройни религиозни ритуали и всеки един от тях е придружен с поднасянето на подходящ подарък. Светото кръщение, в много случаи е първият такъв ритуал и е хубаво да помислите за подарък на най-младия християнин.

Един от задължителните дарове, които ще получи детето е златното разпятие, прикрепено на златно синджирче, нови дрешки  и обувки, както и други подаръци и аксесоари, приготвени и подарени от най-близките хора на детето. Освен тях обаче, има и други подаръци подходящи за кръщенка.

Една хубава дървена рамка, ще бъде чудесен подарък, който може да се използва веднага след изваждането на първите снимки от ритуала. Освен подходяща рамка за снимки, може да се допълни и в тази посока с албум за снимки, подходящо окрасен в религиозни мотиви.

Малка детска библия, също може да бъде идея за подходящ подарък на малкото християнче. В ритуала задължително присъства преобличане, така, че е хубаво да помислите и за одеалце, което ще се използва при преобличането, ако става въпрос за малко дете, или бебе. Одеалцето може да бъде бродирано с първата буквичка на детето, цялото му име, или направо с поздравително: „ Честито, свето кръщение”. В такива моменти, повече се насочваме към подаръци за най-важния в ритуала, но не бива да забравяме и друг, ако не по-важен, то също толкова важен човек, без когото целия ритуал е невъзможно да се случи. Това е Кръстникът! Не само, че е желателно, но бихме казали и задължително да помислите и за него, или нея, ако е Кръстница.

Не по-малко трудна задача е да се измисли подходящ подарък за кръстник, но ще дадем идея (отново персонализиран) с една табела, на която да пише „Кръстник номер едно”, съответно и името на кръстника, или кръстницата.

Share This Post