Паричен заем – как да сравним офертите и да изберем най-добрата?

  Как да сравним предложенията за парични заеми и да изберем най-доброто? Какви параметри да се вземат предвид?

  Кредитите в брой са продукти, достъпни в почти всяка универсална банка. В някои от тях ще намерите само един такъв продукт, в други дори ще намерите няколко различни оферти, които се различават например в максималната сума, която можете да вземете назаем, или в периода, през който можете да изплатите задължението си.

  Офертите могат да се различават и по отношение на кого са адресирани (нови или съществуващи) и начина, по който можете да кандидатствате за заем: в клон или чрез Интернет.

   Всичко това означава, че ако искате да вземете заем в брой, изборът няма да е лесен. И не трябва да вземате заем от „произволна“ банка или да ограничавате избора си само до банката, която поддържа вашата лична сметка. Преди да изберете, струва си да проверите и сравните предложенията.

Компаратор за парични заеми

   Първият инструмент, който трябва да използвате, е уебсайтът за сравнение на паричните заеми. Благодарение на това решение ще можете да сравните не само лихвения процент или размера на вноската по кредита, но и други разходи, свързани с този продукт – напр. Комисионна за отпускане на заем, ГПР или да проверите сумата, която трябва да бъде изплатена. И всичко това, без да напускате дома си.

Как да използвам механизма за сравнение на паричните заеми?

  Използването на механизма за сравнение на паричните заеми е много просто. Достатъчно е, че:

  • въвеждате сумата на заема, който ви интересува.
  • период, за който искате да го върнете   и изберете стойностите, въз основа на които ще бъдат сортирани резултатите (лихва, ГПР, комисионна, обща сума за изплащане, вноска). Можете да сортирате резултатите във възходящ ред (т.е. започвайки с най-ниската стойност) или низходящ (в този случай първо ще видите оферти с най-високи вноски или комисионни).

Източник: sofiacash.com

Share This Post