Защо се нуждаем от кредит: вредата и ползата от използването им

Всеки човек харчи определена сума пари за собствените си нужди. Често се случва той да надхвърля бюджета си и човекът спешно се нуждае от пари. Понякога има възможност да закупи необходимото нещо (например: недвижим имот) на добра цена, отново този човек спешно се нуждае от пари, за да не пропусне печеливша възможност в живота си. Тук на помощ идват кредита . Помислете защо имате нужда от заем.

И двете са добри и лоши. Не всеки човек разбира как да използва кредита правилно поради липсата на финансова грамотност. Не всеки кредитополучател може да идентифицира добър и лош кредит и каква е разликата между тях. Защо това се случва, нека разберем заедно по -късно в тази статия.

Ползата от заемите е, че те могат спешно да решат някакъв проблем за човек, като предоставят възможност да плащат пари за изгодна покупка. Заемите са полезни за хора, които не знаят как да събират и трупат пари за закупуване на скъпи неща – хладилник, телевизор, кола и недвижими имоти.

Ползите от кредитите

Заемите често се използват в магазини за домакински уреди, автокъщи и агенции за недвижими имоти. С помощта на заем потребителят незабавно получава необходимото нещо или услуга и по -късно заплаща разходите му.

Отрицателни страни на заемите

Основната вреда от заема е възможността да разширите личния си кредитен лимит в обслужвана банка или кредитна компания. След като сте взели заем веднъж и сте го погасили навреме, банка или кредитна организация разширява кредитния лимит, като следващия път  ви предоставя по -голяма сума. В повечето случаи хората определено ще се възползват от тази възможност, затъвайки в дълг към банка или кредитор.

В чужди страни хората вземат заеми от банки, за да купуват недвижими имоти и плащат ниски лихви по заемите. Преплащане за целия период на ползване на заема не повече от 30%, в случай на вземане на заем за 20 години. Ето защо всички американци изплащат заеми за недвижими имоти, защото всички те имат възможност да купят жилището, за което мечтаят.

Разумен подход при използване на заеми

Заемите трябва да се използват, когато има спешна нужда от тях. Ако спешно се нуждаете от пералня, но няма достатъчно пари, трябва да помислите дали можете да бъдете търпеливи или да вземете назаем от приятели. Когато купувате домакински уреди, ще трябва да заплатите разходите си с 30% за една година.

Източник: vsichki-krediti.com

Share This Post