Възможно ли е да се подаряват икони?

  От нашата статия ще разберете дали е възможно да подарявате икони за празниците на ваши близки, както и да се запознаете с мнението на църквата по този въпрос.

  Православната икона не е просто изображение на лице, а храм, който помага на човешката душа да се справи с всички житейски изкушения и неприятности. Ето защо осветена православна икона е идеален подарък за близките. С негова помощ ще приближите любимия човек до Бог и ще му дадете възможност да общува с него възможно най -често.

  Но все пак, преди да поднесете такъв подарък, първо попитайте този на когото мислите да подарявате как той се отнася към този вид подаръци. В края на краищата, ако човек по някаква причина е далеч от християнската вяра, тогава вашата изненада няма да му донесе голяма полза.

Икони за рожден ден

  Рожденият ден е специално събитие в живота на всеки човек, затова човек би искал да получи най -искрените подаръци на този празник. И какво може да бъде по-искрено от православна икона? Такъв подарък ще покаже на вашия близък колко топло и добре се отнасяте с него. И най -важното, това ще ви напомня за приятелството ви през целия му живот.

  И не слушайте хора, които казват, че е невъзможно да се подаряват икони. Повярвайте, че ако направите това с най -искрени чувства, тогава вашият подарък ще донесе на рожденика изключително положителни емоции. Но ако вече сте решили да подарите икона за рожден ден на някого, тогава бъдете много сериозни в избора си.

  Тъй като има икони, които могат да бъдат дадени само на мъже или само на жени, би било по-добре, преди да вземете окончателно решение за избора им, да се опитате да проучите по -задълбочено този въпрос.

Свети икони, които могат да бъдат подарени на жени:

  • Казанска икона на Божията майка (способна да лекува болести и да дава семейно благополучие)
  • Владимирската икона (облекчава от сърдечни заболявания и чува молитвите на майките за деца)
  • Икона на Божията майка труеручица (ще помогне да се отървете от скръбните мисли и ще защитите къщата и нейното домакинство от всичко лошо)
  • Иберийска икона (на това изображение трябва да се молите за опрощение на греховете ви)
  • Икона на Витлеем (дава се на онези жени, които мечтаят за деца и семейно благополучие)

Свети икони, които могат да бъдат подарени на мъже:

  • Ликът на Свети Никола (прекрасен подарък за онези мъже, които пътуват много или просто работата им е свързана с пътя)
  • Икона на ангел пазител (ще помогне да се защити любим човек от изкушения и неприятности)
  • Образът на покровителя в бизнеса (ще ви помогне да изберете правилната посока в живота, а също така може да ви помогне да подредите семейните въпроси)

Източник: https://ikonopis.bg/

Share This Post