Банков заем: описание на видовете и формите

  Какво е банков заем? Днес банките се опитват да направят всичко, за да привлекат клиенти. Различни оферти, лихви, заеми. Най -вероятно за мнозина такова понятие като заем е вече известно. Понякога обаче това понятие не се тълкува съвсем правилно. Нека го разберем.

Определение и форми

  Банковият заем е форма на кредитни отношения, чийто обект е пряко процесът на прехвърляне на пари. Има прилики с кредита, но това не е съвсем вярно. Процесът е по-скоро като заемане на пари за определен период.

  Тоест, кредитополучателят отива в банката, сключва специално споразумение и заемите му се издават. Естествено, не всичко е толкова просто, организацията очаква да получи своя процент от това. Моля, обърнете внимание: заемът може да бъде издаден само от организацията, която е лицензирана да извършва такива операции.

Какви са формите на заемите:

1) Имотен заем от банката. Това не е обикновен паричен заем, а прехвърляне на собственост. Може да се прехвърля както за постоянна, така и за временна употреба.

2) Банков заем. Най -печелившият вариант за физическо лице. Основното предимство е, че може да бъде безлихвено или с минимален лихвен процент.

Безлихвеният заем е мечта на много хора. Не е лесно да го получите обаче. Не би било изгодно една банкова организация да си сътрудничи с клиенти при такива условия. Въз основа на това са измислени трикове, в резултат на които банката получава своите предимства, това са:

  • различни комисионни (теглене на пари, поддръжка на сметка, карти);
  • кредитна застраховка;
  • комисионни за предсрочно погасяване на заем или дълг;
  • печалбата на партньорите на банката, от които кредитополучателят може да закупи стоки, е основният начин за печелене.

Съвет на експерти: Преди да кандидатствате за заем, не забравяйте да се запознаете с всички условия, да оцените всички плюсове и минуси. Тъй като понякога това обикновено може да бъде нерентабилно за кредитополучателя.

Но в много житейски ситуации такава възможност за получаване на пари може да помогне за решаване на финансови затруднения.

Видове безлихвени заеми:

  • държавна ипотека;
  • безлихвени заеми за покупка на автомобили;
  • заем за покупка на стоки за бита;
  • издаване на кредитна карта, когато няма лихва през гратисния период.

Как да  ги получите?

За да завършите тази процедура, имате нужда от следния пакет документи:

  • Документ за самоличност на гражданин. Най -добрият вариант би бил, ако градът, в който живеете и имате регистрация, съвпада с местоположението на банката.
  • История на заетостта. Разбира се, банките се нуждаят от информация за мястото на официалната работа.
  • Удостоверение за доход от подходяща форма. Едно от условията е да проверите платежоспособността си. Това елиминира всички възможни рискове.

Източник: https://jet-credit.com/

Share This Post