Как мога да кандидатствам за овърдрафт?

   Алтернатива на заем или кредитна карта е овърдрафтът? От една страна, това решение помага за справяне с временни финансови проблеми, от друга страна, с малко невнимание, може да ни подтикне към нови. Защо? Трябва да платите за откриване на овърдрафт по вашата сметка. Проверете какви са разходите за овърдрафт и дали е изгодно да се използва.

  Хората, които са изпаднали в трудна ситуация и се нуждаят от значителна сума „засега“, първо мислят за заем или заем в брой, но предлаганите от банката са по-привлекателни опции от такива задължения, един от тях е овърдрафт по сметката.

Какво е овърдрафт и как работи?

  В банковата номенклатура това не е нищо повече от отрицателно салдо по вашата сметка. Овърдрафт по банкова сметка възниква, когато от нея се изтеглят повече пари, отколкото са в действителност. Това е един от онези продукти, които могат да се използват от клиенти с безупречно мнение, както и от тези, които току-що са открили банкова сметка и банката им дава възможност да се възползват от атрактивна оферта.

  В зависимост от ситуацията, овърдрафтът може да се превърне в отличен заместител на традиционните заеми или кредити. Причините за това са по-удобни условия и минималните формалности, които трябва да бъдат изпълнени, за да се получи. Освен това цялата процедура за кандидатстване може да се извърши само по електронен път, без да е необходимо да посещавате банката.

  И така, какво всъщност е овърдрафтът? Накратко, това е сумата, която банката добавя към нашата банкова сметка. Първо определяме банковия лимит (институцията трябва да го приеме), след което подписваме договора. На тази основа редовно ни се отпускат пари в брой и можем да ги използваме многократно, единственото ограничение е предварително зададената граница.

  Имаме срок до края на месеца или датата, посочена в договора, за погасяване на овърдрафта. Условието за повторно използване на овърдрафта е баланс, равен на или по-голям от нула. След извършване на плащането, дебитът се подновява автоматично и ние можем да използваме отново предоставената ни сума.

Share This Post