Обратно към природата – подреждаме баня в екологичен стил

  Чудите ли се напоследък кое е най-модерното сега като тенденция доминираща в интериора на нашата баня? Това е еко, известно още като екология. Това е и екологичен интериорен дизайн. Ние подреждаме интериора в дома си все по-често, така че те да се хармонизират с естествената среда по възможно най-добрия начин.

  Връщаме се към природата и се фокусираме върху естествените материали. Екологичните бани не само радват окото, но и имат положителен ефект върху нас самите. Противно на външния вид, обзавеждането на бани в екологичен стил не е толкова трудно. Просто следвайте няколко правила и готово.

Цвят и материал

  Баните в еко стил изискват използването на подходящи цветове. Най-добре дошли са всички нюанси на земята, с кафяво и бежово на преден план. Добро решение е също така да въведете нюанси на зелено и нежно синьо в интериора. Що се отнася до материалите, дървото трябва да доминира.

  Разбира се, не всички елементи, необходими в банята, са налични в еко версията. Оборудването на екобани без кранове, душове, душове, мивки или тоалетни чинии не би било пълно, така че в този случай се допускат елементи от неръждаема стомана, стъкло или керамика. Що се отнася до батериите, хубава идея са тези в черни нюанси, които наподобяват естествен камък. Що се отнася до душ, трябва да се изкушите от душ кабина с растителни или цветни шарки.

Мебели и аксесоари

  Оборудването на екологичните бани се основава на използването на прости и прости мебели. Мебелите от висококачествено дърво, лишени от декорации, орнаменти и дърворезби, са най-желаните. Радващ окото ефект се осигурява от мебели от бамбук.

  Подът играе важна роля при подреждането на еко баня. Най-добре е той да е недовършен. В този случай бетонът ще бъде забележителен материал. Важно е крайният резултат да бъде възможно най-близо до природата и да изглежда възможно най-естествен. Всички плочки и други супер модерни решения не са добре дошли в екологични бани.

  Екологичното оборудване за баня няма да бъде пълно без правилно подбрани аксесоари. Те решават за крайния ефект и характера на интериора. Какви аксесоари ще са най-подходящи в екологична баня? Със сигурност всички дървени кутии, плетени кошници за козметика, декоративни камъни, както и свещи – разбира се само естествени, направени от пчелен восък. Дървени кутии, които могат да се използват за съхранение на кърпи, също са брилянтно решение. Дървените контейнери за сапун или четки за зъби също ще бъдат приятно допълнение.

Източник: granitogress.com

Share This Post