Какво да направите, ако вратата не се затвори – процедурата за намиране на повреда от ключар

Трябва да започнете, като съберете факти за историята на възникването на неизправност. Независимо дали се е образувал внезапно или частично се е проявил по -рано. Дали това не се дължи на промяна във времето, тоест появата на лед в механизмите.

След това извадете кората на вратата и огледайте механизмите, проверете състоянието на крепежните елементи, наличието на мазнини или замърсявания.

Запомнете, че ако забележите, че проблема е по-сложен, по-добре се обърнете към ключар.

Ремонт на фиксатори

Ако ръчно щракнете върху ключалката, когато вратата е отворена, тогава с премахната облицовка на вратата и повдигнато стъкло, можете да наблюдавате действието на ключалката. Интуитивно е ясно какво му липсва за ясен отговор.

На пластмасовите накрайници има резбови съединители с контргайки, чрез завъртане на които можете да промените дължината на прътите в желаната посока.

Трябва да се помни, че регулирането на прътите и лостовете за блокиране определено влияе върху задействането на ключалката. Ако настройките са неправилни, те или няма да могат да се заключат, или ще откажат да щракнат на място, когато вратата е затворена.

Премахването на пластмасовите накрайници от сферичните съединения представлява трудност. За да се предотвратят повреди и деформации, има смисъл да се закупи или произведе устройство под формата на скоба и лост за отключване на такива панти. Не винаги е възможно да направите това с отвертка, както и сам. Струва си да повикате ключар за процедурата.

Задвижванията не могат да бъдат ремонтирани, а заменени с нови. Няма да има проблеми с това, дизайните са унифицирани, широко разпространени и евтини.

Регулиране на ключалките

Крайният резултат от настройката трябва да бъде надеждно заключване на ключалката за предписания брой щраквания (обикновено две) с леко забиване на вратата. Броячът на ключалката се регулира по две оси, вертикална и хоризонтална. Преместването е възможно след разхлабване на фиксиращите винтове.

Компенсацията за евентуално провисване на вратата в отвора се регулира вертикално, а хоризонтално – износването на частите на ключалката и уплътнението на вратата. Затворената врата трябва да стои равномерно в отвора, без да стърчи или да потъва, с еднакви празнини по отвора.

Share This Post