Лесно ли мога да си купя арфа?

Арфата е специален инструмент. Тя не се продават току така и много трудно човек може да влезе в музикален магазин и просто да си я закупи. Още по-големи неизвестни около арфата са това, че има различни модели и просто да не знаете какво точно търсите. Голям процент от начинаещите музиканти, които искат да свирят на арфа всеки път се сблъскват с едни и също трудности.

Няма стандарт за това как трябва да бъде направена една арфа. Затова майсторите просто предлагат своята интерпретация за най-доброто съчетание между звук и естетическа визия. Защото арфата е олицетворение и на двете.

Арфите не се произвеждат масово както китарите например. Липсата на стандарт също прави трудно те да се продават в музикални магазини. Това не значи, че ако влезете в такъв, няма да получите информация. Повечето управители на музикални магазини са много добре запознати с пазара и биха ви дали препоръка откъде в България можете да закупите арфа, колко може да ви струва и т.н. В чужбина пазарът е малко по-развит, така че можете да поръчате арфа от сайт в Европа.

В по-големите градове в страната можете да посетите читалища, музикални училища или други образователни институции дали разполагат с арфа и дали предлагат уроци. Това също е вариант за всеки любител на арфата желаещ да се докосне до чудния инструмент.

Тъй като има най-различни модели арфи, големи симфонични арфи, по-малки арфи, келтски арфи, и не се намират лесно в магазините трябва да търсите алтернативни подходи, за да се сдобиете с такава, или да започнете да свирите на нея.

Както казахме, в по-големите градове в страната, освен официалните институции, можете да проверите чрез онлайн търсене за частни лица, които имат арфа вкъщи, преподават уроци или продават такава. Този вариант също е много добър, защото поради каквато и причина частни лица да са имали арфа преди и сега да я продават, можете да се поинтересувате от офертата. Може арфата да е добре запазена и със сигурност цената ще е по-ниска от чисто нова арфа.

Източник: https://music-store.bg/

Share This Post