Многогодишен проблем: вана или душ в малка баня

Обемна вана или лека и лъскава душ кабина? Ако нямате нужда да лежите дълго във водата, тогава отговорът е очевиден. Какви други предимства можете да получите от замяната на вана с душ?

Ритъмът на съвременния живот е толкова висок, че хората нямат време да прекарват дълго време в банята. В такъв случай душът идва на помощ – бърз и ефективен начин за освежаване. Решихме да се спрем на предимствата на този избор по-подробно.

Запазване на простраство

Първото и решаващо предимство ще бъде въпросът за спестяване на пространство, което е много важно за модерните апартаменти. Малкото пространство ограничава творческите наслади. За да спечелите свободно място, фокусирайте се върху ъглов душ или кабина. Освен това се очакват и икономии на вода – дори два пъти повече!

Универсалност

Душ кабината може да стои навсякъде, докато ваната обикновено заема определено място. Освен това няма въпроси за това коя форма да изберете – кръгла, квадратна, правоъгълна – оценява се само външният дизайн. И най-важното – много модерни чипове, благодарение на които водните процедури ще станат много по-желани. Контролният панел ще даде възможност за контрол на налягането и температурата на водата, скоростта и начина на нейното подаване, регулиране на силата на звука на музиката и много други. И интелигентните сензори ще дозират течен сапун веднага щом донесете ръката си до дозатора.

Хигиена и грижи

При производството на душ кабини вече се използват екологични и безопасни материали. И това се отнася за всяка част от тях – стени, врати, палети. Мръсотията моментално се стича надолу и се влива в специално монтирани дренажни канали, които по-късно могат да бъдат почистени доста лесно. При ваната обаче подобни процедури са малко по-трудни. И между другото, броят на хората с увреждания достига, според статистиката, 10%. Много е важно за тях да бъдат създадени всички условия за удобни и безопасни водни процедури. Така че тези две предимства могат лесно да бъдат доминиращи.

Сега е доста лесно да намерите душ кабина за абсолютно всякакви заявки – с хидромасаж, ефект на тропически дъжд, сауна, ароматерапия, музика и т.н. Има дори комбинирани варианти, при които можете бързо да се измиете и да се отпуснете дълго време в топлата вода. Следователно, когато решавате дали да смените едното за другото, е необходимо ясно да разберете как ще се използва това или онова водопроводно оборудване. Изричните плюсове може да не са достатъчно значими за определени групи хора.

Share This Post