Монтаж на битумни керемиди

Монтажът на битумни керемиди крие много тайни, които е важно да бъдат научени преди започване на работата по инсталацията им. Важно да се знае е, че в резултат на фиксирането на битумните керемиди  отворената им част трябва да бъде обърната по посока на вятъра. Така че поривите да не „разтърсват“ гъвкавите битумни керемиди, а като че ли текат в неговата посока. На тазобедрените покриви първо се оборудват изпъкнали ъгли, чиито върхове са затворени с хребет, сглобенс керемида. На така подредените покриви се осигурява вентилация чрез инсталиране на аератори. Ако се планира вентилация през реброто на билото, то то се затваря с аератор точно там.

Трябва ли да се спрете на битумни керемиди за вашия покрив?

Битумните  керемиди се отличават със своята висока якост и естетика. Въпреки тези предимства, много хора отказват да използват това покривно покритие, тъй като то се смята за по-малко ефективно от металните керемиди например.

Защо да изберете мек покрив?

Меки битумни керемиди – защо трябва да обърнете внимание на този материал? Трайността  на този материал е несъмнено  голямо предимство. Известни производители са отговорни за своите продукти и  им дават гаранции до 20 или дори 50 години. За разлика от металните керемиди, битумните керемиди остават неутрални по отношение на магнитните вълни и освен това не ръждясват. Битумният покрив с високо съдържание на мед също е устойчив на развитие на мъх. Керамичните плочки, като и металните, често променят цвета си под въздействието на факторите от околната среда. Използването на меки покриви ограничава появата на това явление. Битумните керемиди също са по-устойчиви и на течове. Под въздействието на слънчевата радиация този материал се слива, образувайки плътна черупка, недостъпна за вода. Цените му също заслужават да бъдат споменати. При избор на керамични плочки, ценовите довършителни работи трябва да се добавят към разходите за покрива, което води до значително високи разходи. При битумните покрития се получават много по-малко отпадъци. Покривът от битумни керемиди е лесен за инсталиране, полагането на битумни керемиди е  много по-лесено от полагането на другите покривни материали. Не изисква специална защита и грижи. Покривът, направен от битумни керемиди е огнеустойчив, поради което използването на това покритие повишава безопасността при работа. Звукоизолацията също е едно от големите му предимства. Дъждът или градушката не могат да бъдат чути. Покривът от битумни керемиди е отличен покрив, подходящ за всеки тип конструкция, независимо от формата й. Разнообразието от модели и цветове ни позволява да създадем покрива на мечтите си.

Share This Post