Практични съвети за избор на мъжки костюм

Стане ли дума за избор на мъжки костюм, стилистите са категорични, че най-добре е да заложите на един базов модел, който е издържан със семпъл, изчистен силует и евентуално да допълните с други, по-оригинални предложения като допълнение.

Но на първо място, когато избирате костюм, трябва да се съобразите с особеностите на своята физика. Например, високите мъже, за да намалят визуално височината си, трябва да избягват костюми с вертикални ивици и линии. 

Те могат да заложат на модели джобове и къси ревери, което визуално ще намали ръста им. Много подходящи за тях са и тези костюми, изработени от дебела тъкан – многоцветни или едноцветни.

От друга страна, на мъжете с наднормено тегло се препоръчват костюми с вертикални ивици – това ще помогне да се прикрие пълнотата и леко да се увеличи визуално височината. Моделът трябва да отвлича вниманието от талията и да подчертава линията на раменете, но е добре да се избягват плътно прилепналите по тялото костюми. Не купувайте и костюми с широки ревери.

Панталоните трябва да са без маншети, а талията върху тях е леко висока: тази кройка визуално добавя дължина на краката. Що се отнася до избора на тъкан, подходящи са тези, които са меки на допир и по възможност в по-тъмни цветове.

Защо цветът на костюма е толкова важен?

Цветът на костюма издава много повече информация за собственика, отколкото вероятно предполагате. Ето защо, ако искате да създадете впечатление за силен и уверен мъж, изберете костюми в синьо или сиво.

Синьото се асоциира с професионализъм, а сивото говори, че притежателят на такъв костюм е стабилна и достойна личност. Припомняме, че колкото по-тъмен е избраният от вас цвят, толкова по-ярки и запомнящи се са тези внушения.

Психолозите съветват също да се залага на костюми в сиви и сини нюанси за ежедневието, костюмите в черно да се носят само при специални поводи.

Източник: Style Zone

Share This Post