Идеи за избор на цвят за баня

Знаете ли, че цветът на вашата баня е отражение на това, какви сте вие? Няколко проучвания, разглеждащи психологията на цветовете, показват, че хората избират нюансите на интериора си въз основа на тяхната личност.

Ако стените на банята ви разказват честно вашата история, не искате ли тя да е точна? Така че, не забравяйте да изберете правилните цветове, които да отговарят на вашия вкус и индивидуалност. Разбира се, трябва също така да създадете перфектната атмосфера в това лично пространство, за да се отпуснете и подмладите.

Ето няколко идеи за цветове за баня, които ще ви помогнат да започнете и ще ви насочат в правилната посока.

Има някои предпочитания по отношение на цветовете на боята за баня. Изборът на правилните цветове ще ви помогне да създадете вашата баня. Освен това ще можете да ги смесвате и съчетавате, за да придадете вълнуващ вид, независимо дали търсите идеи за цвят за малка или за по-голяма баня. Ето и няколко предложения:

Неутрални тонове

Това включва бежовото и кафявото. Тези земни тонове са визуално успокояващи и придават на вашата баня моментално модерен и съвременен вид. Изборът на неутрални тонове е една от най-добрите идеи за боядисване за баня, които никога не престават да учудват. Неутралните нюанси също ви дават предимството да създавате илюзия за пространство. Дори ако нямате просторна баня, само използването на правилните цветове може да направи голяма разлика.

Когато става въпрос за декор на баня, неутралните цветове осигуряват перфектния фон за експериментиране.

Тъмни цветове

Що се отнася до съветите за цветове в банята, има често срещано погрешно схващане, че тъмните цветове правят пространството да изглежда мръсно. Това е далеч от истината. Използването на тъмни цветове с правилните аксесоари за баня или контрастни неутрални тонове придава на вашето пространство елегантна привлекателност.

Играта с осветление също може да промени дълбочината на цялото ви пространство. По-ефективно е, когато използвате комбинация от тъмни и светли цветове или панели.

Контрастни цветове

Банята може да бъде също толкова жизнена, колкото и всяко друго пространство във вашия дом. Цветове като оранжево, червено и жълто могат да бъдат повдигащи и енергизиращи. Ако искате идеите за боядисване за баня да ви помогнат да изявите себе си, тогава няма нищо по-добро от избора на контрастни цветове и нюанси по стените. Използването на контрастни цветове с аксесоарите или мебелите за баня е страхотна идея. 

Източник: e-broshura.com/praktis-broshura/

Share This Post