Избор на мъжко палто – какъв модел да изберете, за да бъдете елегантни и да се чувствате комфортно

Палтото е част от гардероба на всеки мъж, при това много практична, защото можете да го съчетавате с разнообразни стилове облекло – от класическо до ежедневно. Може да се комбинира както с официални, така и с бизнес костюми или други дрехи, издържани в небрежен стил, например дънки и пуловер.

Освен това, палтото стои еднакво стилно на мъже от почти всяка възраст. То обикновено на мъжете им е трудно да изберат правилния модел, днес ще поговорим за правилния избор на мъжко палто.

Стил

Преди да изберете палто, погледнете гардероба си и помислете дали това връхно облекло ще отговаря на другото ви облекло и дали ще създаде имиджа, който търсите. Ако се обличате в класически стил, предпочитайки бизнес костюми, официални панталони и ризи, то тогава определено имате нужда от едно изискано палто. Носенето на класически костюм с шушляково яке се счита за проява на лош вкус, така че постарайте се да си осигурите подходящата връхна дреха за него. Ако вече разполагате с класическа опция в гардероба си, можете да си позволите да изберете ежедневно, военно или спортно палто.

Дължина

Когато избирате мъжко палто, обърнете внимание на височината си. Дългото палто изглежда добре на мъж със среден или висок ръст, но може да накара един нисък мъж да изглежда нелепо. Също така, имайте предвид, че подгъвите на дългото палто бързо ще се замърсят от пръски кал и прах. Също така, то не е много удобно за шофиране, така че тази опция не е препоръчителна, ако карате редовно кола.

 Дългите палта са предпочитани предимно от възрастни мъже, но младите могат да заложат на средно дълги или къси модели. Те са подходящи за бизнес костюм, а и идеално ще се комбинират с дънки и няма да затрудняват движението ви при ходене.

Силует

Съществуват много различни модели мъжки палта, но ако сте решили да заложите само на един, стилистите препоръчват да дадете предпочитание на някоя по-класическа версия. Такова палто ще подхожда на различни стилове облекло и е много удобно, тъй като може да се носи разкопчано и пак да изглежда перфектно.

Източник: aliexbg.com

Share This Post