Съвети за избор на шкаф под мивката

Със сигурност дори и в най-малката и компактна баня има място за шкафче, което е монтирано под мивката. Всъщност това е единственият начин да се използва добре това пространство, защото в противен случай то не може да бъде оборудвано по никакъв начин. Да, и шкафът има функцията не само за съхранение, но и за директна опора на самата мивка.

На първо място, трябва да обърнете внимание на материала, от който е направен шкафа. ПДЧ , който сега е популярен, не е най-добрият вариант, защото постоянно трябва да бъде защитен от влиянието на влага, което по принцип е невъзможно в банята. В противен случай, след година и половина ще загуби приятния си външен вид и частично функционалност. Много по-надежден материал ще бъдат MDF плочите, чиято производствена технология е малко по-различна от ПДЧ, което ги прави малко по-устойчиви на влага. Между другото, използването на защитни филми и покрития може да удължи живота на такъв продукт.

По-добре е шкафа, подобно на други мебели в банята, да е на крака. Така ще можете да го използвате много по-дълго, тъй като основата му няма да бъде засегната от влага. Лесно е да си представим какво може да се случи с шкаф, който ще бъде постоянно под прякото въздействие на водата, особено ако банята не е вентилирана.

Броят на рафтовете и самото им разположение в шкафа могат да бъдат различни и тук вече трябва да разчитате на собствените си предпочитания и идеи за удобство. Може да предпочитате в шкафа да има няколко чекмеджета или само врати, зад които са скрити рафтове с различна височина или дори кош за пране. Ако няма достатъчно място в банята, тогава можете да поставите мивката в ъгъла и да инсталирате ъглов шкаф: Това спестява място и ви позволява да го използвате по-ефективно. Между другото, ако рафтовете в шкафа могат да се регулират по височина, това е огромен плюс, защото винаги можете да адаптирате тази мебел към размера на всеки препарат.

Източник: faians.com

Share This Post

Customer Reviews

5
0%
4
0%
3
0%
2
0%
1
0%
0
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Thanks for submitting your comment!