Природни средства за болка при никнене на зъби на бебето

Всяка майка знае колко сърцераздирателно е да не може да осигури незабавно облекчение на болките при никнене на зъбите на детето си. Трудно е да гледаме как децата ни преминават през тези болезнени моменти, независимо колко обичайни са те.

Според Американската академия по педиатрия (ААП) първият зъб пробива на възраст между 4 и 15 месеца. Никненето на зъби и привидно безкрайните симптоми обаче могат да започнат рано за много родители.

Откриване на природни лечения за никнене на зъби

Съществуват разнообразни възможности за осигуряване на облекчение при никнене на зъби на бебето – ето няколко, които са се доказали като ефективни за новите родители за облекчаване на болезнените венци и постоянното суетене, което никненето на зъбите носи.

Играчките за никнене на зъби са първата линия на защита за бебето, на което му никнат зъби.

Играчките за никнене на зъби вероятно са едно от първите неща, които идват на ум, когато става въпрос за облекчаване на никненето на зъби. За да осигурите облекчение, можете да намерите такива с различни текстури и стилове, вариращи от гума и силикон до пластмаса или дърво. Бебешките четки за зъби с мек силиконов косъм могат да осигурят още по-голям комфорт.

Търсете гризалки, които не съдържат BPA, PVC и фталати, както и дълги парчета или “крачета”, които могат да предизвикат закърняване.

Прилагане на студен натиск за облекчаване на никненето на зъбите на бебето

Прилагането на студен натиск върху венците е друг прост начин за облекчаване на никненето на зъбите на вашето бебе. В мрежеста гризалка замразете нетоксична играчка за гризане или плод, след което нанесете върху венците на бебето. Можете също така нежно да масажирате венците със студена кърпа, за да намалите болката.

Студеният натиск ще помогне за успокояване на възпалените венци, като същевременно ще осигури естествен обезболяващ ефект.

Храненето е чудесен начин да помогнете на бебето, на което му никнат зъби.

Храненето на бебето е често пренебрегван вариант за лечение на никнещите зъби. Храненето на бебето, независимо дали го кърмите или храните от шише, може да осигури орално облекчение и да послужи за временно разсейване на болката.

Когато предстои да поникне нов зъб, някои бебета може да искат да ядат повече. Не сте сами, ако това описва вашето дете.

Моите собствени деца винаги искаха да се хранят често, когато им никнеха зъби. Гърдата осигуряваше орална стимулация на подутите венци, както и познат източник на утеха за облекчаване на суетата.

(А ако хапеха, просто трябваше да се отлепя и да направя почивка, за да предам посланието!)

Лекарство за никнене на зъби, направено от естествени съставки

Когато горепосочените средства не стигат, е време да разгледате природни или билкови лекарства за вашето дете. Въпреки че педиатърът ви може да предложи Тиленол за временно облекчаване на болката, родителите на по-малките деца може да предпочетат да се придържат към по-естествени средства, които могат да използват при нужда.

Концентрат от лайка е естествено лекарство за никнене на зъби, което родителите могат да използват, когато се нуждаят от по-ефективно и естествено облекчаване на болката във венците. Тези хомеопатични течни капки са предназначени за бебета на възраст над един месец.

Лекарството е съставено от растения, а една от активните съставки е лайка – растение, което от векове се използва за лечение на различни заболявания. В този продукт няма консерванти, бензокаин, ароматизатори, оцветители, лактоза, захар или изкуствени подсладители.

Безопасно ли е лекарството за никнене на зъби Концентрат от лайка?

Поради изтеглянето от пазара на други хомеопатични марки – тези хомеопатични таблетки и гелове за никнене на зъби съдържаха химикали, за които FDA предупреди – някои родители може да се запитат дали хомеопатичните лекарства за никнене на зъби са безопасни.

Концентрат от лайка е хомеопатично средство, което не предизвиква безпокойство. Не е необходимо да търсите спринцовки или да се притеснявате, че случайно ще дадете грешна доза, защото лекарството се предлага под формата на предварително измерени капки за зъби. (Повярвайте ми, когато имате раздразнително бебе, което трябва да бъде успокоено, последното нещо, от което се нуждаете, е още едно нещо, за което да се притеснявате!)

Течните капки се предлагат и в стерилни, рециклируеми флакони, които са достатъчно малки, за да ги носите със себе си, където и да отидете – още един задължителен елемент, когато се справяте с непредсказуемата фаза на никнене на зъби.

Концентрат от лайка помага да се намали болката, така че да можете да се съсредоточите върху добавянето на повече кикот към времето, което прекарвате с вашето скъпоценно бебе или малко дете, когато сте притеснен родител, който просто се опитва да осигури безгрижно и надеждно облекчение на бебето, на което му никнат зъбки.

Share This Post