Кашони за преместване и какво трябва да знаете за тях

Процесът на преместване в нова къща може да струва скъпо. Начините да спестите и да намалите разходите си винаги са добре дошли.

Въпреки че не изглежда така, наемането на хамалска фирма е един от начините да спестите от разходите за преместване. Може би не забелязвате, но плащането за кашони за опаковане и опаковъчни материали като балонно фолио, опаковъчно тиксо, опаковъчна хартия и други материали за преместване всъщност може да струва повече, отколкото плащането на цялостна такса с професионални преместващи фирми.

Трябва също така да вземете предвид разходите за гориво, свързани с пътуването напред-назад за вещите ви, както и щетите, които може да нанесете на вещите си, когато извършвате преместването сами. Можете също така да не харчите твърде много за кашони за преместване, като вместо това потърсите евтини такива. Най-често те могат да се закупят директно от хамалската фирма.

Разбира се, ще искате да закупите нови, здрави и качествени кашони за преместване за ценни вещи, чупливи вещи, обемисти и тежки предмети, които искате да бъдат на сигурно място. Един голям и здрав кашон за гардероб също ще помогне за ефективното опаковане на вещите ви.

Въпреки това, за по-малко ценни предмети или предмети, които ще се съхраняват самостоятелно, не е необходимо да харчите твърде много за нови кашони. В края на краищата само ще ги оставите непокътнати за дълго време или в крайна сметка ще ги занесете в контейнер за боклук или в център за рециклиране.

Тук ще ви помогнем да разберете как да се сдобиете с безплатни кашони за преместване. И още по-важно, къде можете да се сдобиете с безплатни картонени кутии? Това ръководство има за цел да отговори на тези въпроси, както и на много други!

Предимства на използването на безплатни кашони за преместване

Освен гореспоменатите икономии, дължащи се на намалените разходи, има и няколко други причини, поради които безплатните кашони са най-добрият вариант. Ето някой от тях:

Безплатните кашони се намират лесно

Картонените кашони се намират на различни места. Повечето домакинства и заведения вече имат кашони, които така или иначе искат да изхвърлят. Следователно няма да ви е трудно да намерите такива.

Екологични са

Повечето картонени кашони са направени така, че да се използват няколко пъти, преди да се наложи да бъдат рециклирани. Така че защо да ги изхвърляте, когато можете да ги използвате повторно и по този начин да помогнете за опазването на околната среда?

Ако търсите начини да намалите отпадъците и да опазите околната среда, използването на безплатни картонени кашони е правилният начин!

Недостатъци на безплатните кашони за преместване

Използването на кутии втора употреба има и някои недостатъци. Ето два от най-често срещаните:

Събирането им може да отнеме много време

За разлика от закупуването на нови кашони за преместване, при което процесът е бърз и лесен, събирането на безплатни кашони, които са в добро състояние, може да отнеме много повече време.

Ще трябва да преминете през повече от няколко места, само за да намерите достатъчно кашони за всичките си вещи. Освен това не на всяко място, което потърсите, ще има безплатни кашони за преместване, които да вземете.

Така че, въпреки че ще спестите много, ще изразходвате много време, което иначе можете да използвате, за да започнете да планирате преместването и да опаковате вещите си.

Те крият много рискове

Тъй като тези кашони вече са били използвани, повечето от тях, които ще намерите, може да не са в най-добро състояние. Има вероятност да се наложи да използвате кашони, които са мръсни, нехигиенични, повредени от вода, заразени с насекоми като паяци, молци или дървеници, и накрая, просто твърде слаби за целите на преместването.

Ако все пак може да си го ползволите, най-добрият вариант очевидно е закупите нови кашони за преместване. Хамалските фирми са добър вариант и разполагат с голям избор от асортимент и добри и изготни цени.

Share This Post