Трансформиращо се легло: правилното решение за малки апартаменти

Леглото е важна част от всяко жилище. Но какво ще стане, ако стаята е много малка и пълно легло заема почти цялото пространство? Трансформаторните мебели ще помогнат за решаването на проблема с недостига на пространство.

Трансформиращо легло: какво е това

Тъй като този тип мебели за хората представлява любопитство, той все още няма общоприето име. Всеки го нарича по различен начин: сгъваемо легло, стенно легло, гардеробно легло и т.н.

Включен в категорията мебели-трансформатор, тъй като съчетава 2-3 броя мебели. Свободно се трансформира от един вид в друг, в зависимост от нуждите на потребителя. Най-добрият вариант за малки апартаменти. Например, през деня това е уютен диван за приемане на гости, а през нощта е удобно място за спане.

Сгъваемо легло

Във вертикалната кутия, закрепена на стената, има основа за легло, която се накланя назад за сън, а след това се прибира.

Гардероб разтегателен диван (трансформатор)

Същият сгъваем дизайн, но вече 3 в 1. Допълнително е оборудван с диван и гардероб. Най-популярният вариант. Идеален за студио апартамент. Позволява ви да оборудвате пълноценен хол, който се трансформира в спалня през нощта.

Легло за маса (трансформатор)

Комбинира 2 вида мебели: работно място и легло. Спалното легло е монтирано вертикално зад плота на масата. За трансформация работната повърхност се движи нагоре или надолу, а на нейно място се спуска легло. Забележително е, че нищо не трябва да се изчиства от масата.

Основни предимства

  • Оборудван с модерни и надеждни механизми

Може да се използва дори в детската стая. Безопасността на дизайна е обмислена до най-малкия детайл, изключена е възможността за случайна работа на трансформационния механизъм.

  • Спестява 3-5 кв.м полезна площ

Например, за да инсталирате стационарно двойно легло, трябва да разпределите около 5 кв.м. 

Цената на трансформиращо легло е много по-малко от допълнителните квадратни метра. Можете да спестите значителна сума: купете по-малък апартамент и използвайте многофункционални трансформиращи се мебели в обстановката.

Share This Post