Какъв пуловер да изберем за зимата

Универсалният пуловер се използва от всички – както от представителите на силния пол, така и от дамите. Но нека се спрем на някои особености при избора му.

Така например, пуловерите, изработени от синтетични тъкани като акрил, полиамид и полиестер, не могат да бъдат наречени най-добрият вариант за зимните студове. Първо, те не задържат добре топлината и имат свойството да спарват тялото, което не е никак добре, тъй като не можете да си позволите да се потите и замръзвате в студените дни. От друга страна обаче, синтетичните влакна се считат за доста издръжливи и устойчиви.

Ако откриете подходящ модел пуловер, чийто състав включва както естествени, така и синтетични влакна, не го заобикаляйте. Поради наличието на естествени нишки, пуловерът ще бъде топъл и мек, а синтетичните примеси значително ще удължат живота му. Желателно е синтетичните нишки обаче да са не повече от 30% от общия процент.

Универсални модели пуловери

Това са такива пуловери, които се подхождат с всякакви други дрехи. Всъщност пуловерът изглежда еднакво добре с дънки, пола и панталони. Съществуват няколко основни модела пуловери, които са най-предпочитани.

Плетен пуловер

Той е чудесен за зимните дни. Поради наличието на висока яка, тилът и гърбът се поддържат топли и няма нужда да носите шал.

Някои плетени пуловери обаче изглеждат доста обемни, така че обличането на други друхи под тях не е много удобно, защото може да затрудни движенията, особено ако отгоре носите дебели връхни дрехи. Все пак няма как да отречем – плетените пуловери изглеждат доста стилни, особено ако са издържани с интересни зимни мотиви – снежинки, елени и др.

Тънки пуловери с V-образно деколте

Тънките пуловери с V-образно деколте са идеални за офиса, както за мъжете, така и за жените. Тези пуловери обикновено са изработени от вълна или кашмир, така че да не изглеждат прекалено обемни. Подобен пуловер ще разнообрази гардероба ви и ще ви позволи да изглеждате модерно и стилно дори в студените зимни дни.

Share This Post