Историята на Армани

Джорджо Армани е един от най-известните и успешни модни дизайнери на всички времена. Прочетете, за да откриете философията му, кариерата му и вдъхновенията му. Може би дори ще се вдъхновите да създадете свой собствен стил въз основа на неговите модели. Да започнем!

Джорджо Армани

Историята започва в Италия. Какво го вдъхновява да създаде първия Армани? Отговорът е в името. Армани, което на италиански означава “мъж”. Серджо Галеоти, приятел на Армани, го насърчава да открие собствено дизайнерско студио в Милано в края на 60-те години. Двамата мъже скоро проявяват интерес към работата си и си партнират в създаването на Armani S.p.A., която стартира през 1975 г. Компанията скоро се превръща в най-голямата модна къща в света, с гама от продукти, които обхващат всички сфери на модата. По-късно основава втората си семейна линия бизнес, която поставя началото на известния часовник армани.

Джорджо е роден в Пиаченца, Италия, в семейството на Уго и Мария Раймонди. След като завършва университета в Милано, той е нает като витринен гардеробиер, натрупва опит в отдела за мъжко облекло и става дизайнер на свободна практика. В средата на 70-те години на миналия век се съюзява със Серджо Галеоти, архитектурен чертожник, и основава собствено бюро. След това, през 1975 г., проектира своя собствена дамска и мъжка линия. Дебютната му колекция мъжки облекла е представена в Милано, където и марката е родена.

Кариера

В допълнение към облеклото, Армани проектира и разпространява също очила и домашен интериор. Линията му включва продукти за мъже и жени.

В края на 60-те години Армани работи като купувач в универсалния магазин La Rinascente в Милано и се обучава в ателието на Нино Черути. През 1975 г. той пуска на пазара собствената си марка Giorgio Armani.

Философията му

Философията, която стои зад дизайнерската работа на Джорджо Армани, е непреходността. Неговите дизайни са неподвластни на времето, а опаковките на марката се фокусират върху рециклирани материали и естествени съставки. Освен това, Джорджо Армани се ангажира с намаляване на въглеродните емисии. В процеса на работа, той се включва в много каузи. Ценностите на марката са отразени в много от нейните инициативи – от опаковките, в които се използват рециклирани материали, до фокуса върху въглеродните емисии.

Армани предлага широка гама от облекла по поръчка, както и преработки въз основа на материи и стилове. Това е философия, която е в основата на успеха на компанията в продължение на повече от 30 години. Фирмата се фокусира върху това да направи цялото преживяване от носенето на марката толкова приятно, колкото и самите продукти. Резултатите са впечатляващи: Джорджо Армани е класически пример за управление. Той е използвал потенциала на своето име и е едно от най-известните имена в бранша.

Вдъхновенията му

Джорджо е използвал естетиката и културните влияния на пътуванията, за да създаде своите дизайни. Дизайнерът е бил очарован от фотографията, киното и атмосферата на други култури. В рекламните си кампании често е използвал фонове от други страни, включително и при известния син часовник “Армани”. В крайна сметка тези вдъхновения са оформили неговите дизайни и стила, който той създава. По-долу са представени няколко примера за стиловете и влиянията, които са повлияли на Армани.

Колекцията на Джорджо Армани за пролетта на 2019 г. включва блестящи облекла, наподобяващи облаци. Линията е вдъхновена от скъпоценните камъни и включва преливащи се и прозрачни материи. Моделите блестят като скъпоценни камъни. Като една от най-популярните и търсени марки в модата, Джорджо Армани продължава да прави нововъведения. Прочутите колекции на тези дизайнери със сигурност ще ви вдъхновят. Независимо дали търсите класическа черна рокля, или блестяща синя мини рокля, Армани е дизайнерът за вас.

Share This Post