Как мога да пера евтино?

Един от първите въпроси, които може да ви хрумнат, е: “Как мога да пера евтино?” В тази статия ще обсъдим как да намалите разходите си за пране и сушене на дрехи. Ще разгледаме съвети като използване на студена вода, сушене на ниска температура и използване на въже за дрехи. След като прочетете тази статия, ще сте готови да се справите с прането, без да увеличавате значително разходите си.

Използване на икономична пералня

Използването на икономични евтини перални, може да бъде ефективен начин да получите чисти и сухи дрехи, без да жертвате качеството на прането. Преди да пуснете пералня, не забравяйте да сортирате дрехите си по цветове и да настроите таймери за различните цикли на пране. Също така не забравяйте да прочетете етикетите на дрехите си, преди да ги изперете. Светлите цветове трябва да се отделят от тъмните, а дънките трябва да се перат отделно от тежките материи.

Вечерно пране

Вашата компания за комунални услуги има извънпикови часове, през които тарифите им са по-ниски. Това са часовете от денонощието, когато търсенето на електроенергия е най-ниско, обикновено между 22:00 и 8:00 часа. За съжаление, не всеки има лукса да пере преди 8 ч. сутринта, така че трябва да проверите конкретния си план, за да разберете дали можете да перете в часовете.

Студена вода

Знаете ли, че топлата вода е най-големият потребител на енергия във вашата перална машина? Около 75 % от енергията се използва за загряване на водата за дрехите, така че преминаването към студена вода може да ви спести много пари. Още повече, че тя не избледнява цветовете и не свива дрехите. Друго предимство на използването на студена вода е, че ще намалите въглеродния отпечатък на пералната си машина. Детергентите за студена вода не съдържат химикали, които причиняват избледняване.

Сушене на дрехите на ниска температура

Дрехите ще изсъхнат по-бързо на средна степен, а ако сушите деликатни дрехи, можете да избегнете използването на горещата степен. Високата температура може да разруши дрехите, като ги накара да се разтегнат или изтъркат. Тази техника е особено полезна за леки и тънки памучни дрехи. Ще можете да изсушите  товар от шест кърпи за около 40 минути.

Използване на въже за дрехи

Просторът за дрехи е чудесен начин да спестите пари за сушене, като сушите навън, когато е възможно. Можете да направите линия за дрехи в задния си двор, но да я използвате и за други цели. Освен за окачване на дрехите, тя може да служи и като място за почивка на саксийни растения. Можете също така да изградите дървена линия за дрехи с помощта на решетка. Прочетете нататък, за да научите повече за изграждането на линия за дрехи.

Използване на услуги

Много заети родители и работещи професионалисти разчитат на услуга за доставка на пране и сгъване, за да улеснят живота си. С услуга за пране, която извършва всичко – от изпирането до сгъването, те могат да се радват на повече време за семейството и хобитата си. Но използването на услугата за предаване на пране може да бъде объркващо за тези, които никога преди не са използвали такава услуга. Понякога, дори е възможно да излезе и по-евтино, в зависимост от количеството пране, което трябва да се извърши.

Share This Post