Видове спедиция на товари

container operation in port series

Ако ви се налага да превозвате товари, тази статия ще ви бъде полезна. Ще разгледаме основните видове спедиция на товари и стоки – океански, автомобилен и въздушен и техните предимства. 

Океански товари

В средата на 50-те години на миналия век американски предприемач прави новаторски ход, изобретявайки контейнерния кораб. През следващите години стотици плавателни съдове пътуват из океаните, транспортирайки милиони транспортни контейнери.

Контейнерният кораб е средно голям търговски кораб, предназначен да пренася различни стоки с висока скорост. Тези контейнери могат да поберат всичко – от малка кутия с книги до големи сандъци, дори и коли.

Морските товари също могат да бъдат разделени на два основни подпазара. Те включват генерални товари и течни товари. Всеки от тези видове товари се транспортира по различен начин.

Автомобилен товарен транспорт

Нарастващото търсене на електронна търговия стимулира глобалния пазар на автомобилен товарен транспорт. Пазарът също е класифициран по тип превозно средство. Най-често срещаните видове превозни средства са лекотоварни автомобили и тежкотоварни камиони. Лекотоварните автомобили се използват за по-къси разстояния. Тежкотоварните камиони са подходящи за дълги разстояния.

Независимо дали изпращате товари от точка a до точка b или от точка b до точка c, доставката с камион може да бъде чудесен начин да пренесете стоките си от едно място на друго. Изборът на правилния тип транспортна услуга може да ви помогне да направите пратката си успешна.

Транспортната индустрия има много акроними и терминология. Тези акроними могат да бъдат объркващи за хората, които са нови в индустрията. Разбирането на тези условия обаче може да ви помогне да разберете услугите, които са достъпни за вас.

Терминът “навло” се използва за описание на заплащане за превоз на стоки от едно място до друго. Това може да бъде въздух, море или земя. Това може да бъде трудоемък и скъп процес. Има много различни видове товари, затова трябва да сте внимателни, когато избирате метода на доставка.

Въздушен транспорт

Независимо дали изпращате големи или малки пратки, въздушният транспорт е рентабилен начин за придвижване на продуктите ви от точка А до точка Б. Този начин на транспорт също е ефективен във времето. Независимо дали изпращате продукти с кратък срок на годност или търсите по-сигурен метод на транспортиране, въздушният транспорт вероятно е най-подходящият начин.

Когато избирате компания за въздушен транспорт, трябва да търсите компания, която може да осигури глобално покритие. Компанията трябва също така да осигури някакъв вид система за проследяване на вашите стоки. Най-важният фактор при избора на превозвач е надеждността.

Цената на въздушния транспорт може да варира в зависимост от размера на вашата пратка и времето от годината. Цените могат да се основават и на икономическия климат.

Един от най-популярните спедитори в България е Карго Планет, които предлагат огромно разнообразие от спедиторски услуги. Свържете се с тях за повече подробности.

Share This Post