Как да изберем идеалния марков парфюм за мъже и жени?

Колко пъти ви се е случвало, след като сте си купили парфюм, който ви е харесал, няколко дни по-късно да не искате повече да го виждате? Не се притеснявайте, това се случва много често. Ако не искате това да се повтори, обърнете внимание на точките, които ще обсъдим в тази публикация. Ако се чудите как да изберете идеалните мъжки или дамски парфюми, каним ви да прочетете тази публикация.

Покупката на марков парфюм понякога не е толкова лесна: има безброй аромати, а нашите вкусове и нерешителност несъмнено ни влияят. За да изберете добър парфюм обаче, трябва да вземете предвид подробности като вашата кожа, възраст, личност и начин на живот.

Съвети и трикове за избор на подходящ парфюм

Когато избирате парфюм в магазин, има редица трикове и препоръки, които трябва да вземем предвид и които ще ни помогнат да изберем по-добре своя аромат. Ето най-важните от тях:

Избягвайте други аромати

Преди да ви разкрием нашите малки тайни, за да знаете как да изберете парфюм, е препоръчително в деня, в който възнамерявате да го купите, да вземете душ с неутрален (без мирис) сапун. Освен това трябва да избягвате употребата на парфюми или други козметични продукти, които влияят на възприемането на миризми.

Не използвайте твърде много лентички за ароматизиране

 Съществуват обонятелни лентички или известните “малки хартийки”, които се използват в момента на тестване на аромата, това е опция, която можете да използвате в началото, разбира се, без да прекалявате. Използването на повече от четири теста с различни аромати ще усложни вземането на решение, тъй като обонянието ви ще бъде претоварено.

Напръскайте парфюма върху кожата си

След като сте избрали аромата, препоръчваме да го напръскате върху кожата си (на гърба на ръката или предмишницата) и да изчакате да изсъхне. Това е единственият начин да определите дали парфюмът е подходящ за вашата кожа и съответно за вашия вкус. Внимавайте никога да не търкате парфюма, когато го пръскате върху кожата си, тъй като така раздробявате ароматните частици и уханието бързо се губи.

Изчакайте около 20 минути и ще можете да проверите дали избраният от вас парфюм ще бъде идеален спътник или не.

Как да изберем добър парфюм за мъже и жени?

След като вече знаем някои съвети, които да улеснят избора ни в магазина, е много важно да знаем кои одеколони да изберем, за да ни подхождат. Ето защо, освен че трябва да прилагаме предходните точки, трябва да обърнем внимание и на следното:

Анализирайте дали това е качествен одеколон

Първото нещо, което трябва да забележите, е качеството, т.е. дали гледате оригинален аромат, или не. За тази цел ви препоръчваме да анализирате следните точки:

Трябва да анализирате продължителността на аромата след нанасянето му, ако изчезне за минути, по-добре е да го изхвърлите.

Една тайна, която можете да използвате, за да потвърдите, че това е оригинален продукт, е да разклатите бързо бутилката, когато се образуват малки мехурчета и изчезват веднага, това се счита за добър продукт.

Съществуват и други аспекти, които показват дали парфюмът е с добро качество или не, например: атрактивен и елегантен дизайн на опаковката или кутията, производствени компоненти, щамповани върху флакона, и характерната целофанова хартия. Ако тези данни липсват, обърнете внимание на опаковката! Възможно е да става дума за обикновен парфюм.

В зависимост от обонятелното семейство

Според експертите по парфюми и най-вече според Майкъл Едуардс, създател на “парфюмното колело”, има четири категории за парфюми: Цветен, свеж, ориенталски и дървесен.

Всеки от тях е съпричастен към пола, личността и определени нагласи. Например, ако искате да разберете как да изберете правилния парфюм за жени, флоралните аромати са много подходящи. Те са меки аромати и обикновено са с аромати на рози, жасмин, гардения, лилия… Всяка категория е адаптирана към определена идентичност.

Share This Post