Пърформанс: “Човекът – алтернативни форми на съществуване”

Проектът “Лаборатория за интеракция между човешкото тяло и алтернативни форми на дигитална реалност“ организиран от ВИА Театър по Програма Творческо развитие на НФК е към своя край.

Първият двата обучителни модула на Проект “Лаборатория за интеракция между човешкото тяло и алтернативни форми на дигитална реалност“ реализиран по Програма Творческо развитие на НФК, завърши с финална презентация-пърформанс със заглавие “Човекът – алтернативни форми на съществуване”. Пърформансът предизвика голям интерес у публиката, която остана след края и се включи в свободна дискусия около съвременната проблематика свързана със смисъла на подобен род обучение. От отзивите на курсистите, участници в обучението, както и от резултата, ясно пролича, че Проектът напълно е реализирал своите цели за творческо усъвършенстване на младите участници.

„Един стойностен проект – и като замисъл, и като обучение, и като резултат! – коментира хореографа Саша Кръстарска – За мен беше много ценно да се докосна до работата в Лабораторията, макар и не през цялото време..Национален Фонд Култура не за пръв път финансира подобни проекти, благодарение на което иновативните и интердисциплинарни изкуства отбелязват сериозен напредък.“

Презентацията се излъчи на живо на Платформата „Виртуални интерактивни изкуства“ (https://viatheatre.net/ ), която се реализира с финансовата подкрепа на НФ „Култура“ по Програма ПРОГРАМА ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ И РАЗВИТИЕ НА ЧАСТНИ КУЛТУРНИ ОРГАНИЗАЦИИ’22 – VRCHKO-22-67/06.09.22.

Проектът “Лаборатория за интеракция между човешкото тяло и алтернативни форми на дигитална реалност“ се реализира с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура” по програма„ТВОРЧЕСКО РАЗВИТИЕ ’22“.

https://www.facebook.com/via.laboratory

Share This Post