КАК ДА СИ НАМЕРИМ ПО-ЛЕСНО РАБОТА

Можете да търсите в Google „най-добрите сайтове за търсене на работа за _______“ и да замените празното място с вашата индустрия, длъжност, местоположение или ниво на кариера.

 Свържете се директно с работодатели

Това може да бъде отличен начин за получаване на повече интервюта.

Направете списък на 10 до 15 целеви компании за които бихте искали да работите. После проверете фирмените уебсайтове, за да видите какви работни места са налични.

Ако можете, изпратете автобиографията си по имейл директно на мениджъра по наемане или отдел по човешки ресурси. Опитайте се да се свържете с екипа за поддръжка, за да получите точния имейл адрес на мениджъра по наемане или отдел по човешки ресурси. Това няма да работи при всички компании, но това е доста лесен начин да се откроите, ако можете да се обърнете директно да се представите!

Ето един добър шаблон, когато изпращате автобиографията си по имейл:

Уважаеми работодател,

Казвам се Джон Смит и пиша в отговор на вашата реклама, търсеща изпълнителен асистент.

Имам над 3 години разнообразен бизнес опит в офис процедури, включващ връзка с изпълнителния персонал, подготовка на резултати и кореспонденция и управление на проекти и събития. В момента търся работа като административен или изпълнителен асистент. За допълнителен преглед на моите квалификации и опит, моля, вижте приложеното ми резюме.

Тъй като приветствам възможността да се срещна лично, за да разкажа подробно моя опит и да обсъдя способността си да отговоря на вашите нужди от заетост, надявам се да се чуем с вас.

Благодаря ви за отделеното време и преглед на моите пълномощия.

На Ваше разположение,

Джон Смит

Ако сте стратегически  мотивирани, възможно е да си намерите нова работа в рамките на няколко седмици или до 3 месеца, дори по време на пандемия. Дайте нужното време и енергия, за да си намерите работа, да използвате мрежата си и да изглеждате като най-добрия възможен кандидат.

Share This Post