За какво да помислите, преди да вземете заем или кредит?

  На теория знаем, че заемането е нежелателно и трябва да се избягва, ако е възможно. Но ако не вземете заем безмислено, с помощта на кредитни пари можете да промените живота си към по-добро. Например, получете допълнително образование или подобрете условията си на живот. Припомняме ви няколко прости принципа, които е добре да запомните, преди да отидете в банката.

  Ако искате да теглите кредит, тогава основният въпрос дори не е дали можете да го върнете, а защо го вземате. Необходимо е ясно да се разбере къде ще отидат парите от кредита. Вниманието е основният принцип в работата с финансите. В идеалния случай заемайте пари само ако знаете как да спечелите повече пари от тях.

   И не става въпрос само за предприемачи. Можете да инвестирате не само в бизнес или акции. Вашият основен и най -надежден актив сте вие ​​лично. Инвестирайте пари в себе си. Запишете се за курс по чужд език, подобрете професионалната си квалификация, придобийте допълнително образование – не спирайте, учете, променяйте и развивайте. Инвестирайте в себе си, останалото ще последва.

  Винаги ли имаме нужда от това, което искаме? Принципът на необходимост изисква по-отговорен подход към нашите желания. На първо място, говорим за потребителски заеми. Към тях трябва да се подхожда с особено подозрение.

  Рекламодателите и търговците остават будни през нощта и измислят как да улеснят парите ни. Ако страстта е това, което искаме, купуването на нещо е сигурен знак, че сме изложени на риск от импулсивна покупка. В определени ситуации (например, когато имаме много свободни пари) е съвсем нормално желанията да доминират в ума ни. И все пак, ако смятате, че здравият разум се изплъзва изпод краката ви, по -добре е да спрете и да отделите поне няколко дни за размисъл.

  Едва ли е разумно да заемате големи суми пари, за да отидете на пътуване в чужбина точно сега, а не след няколко месеца. Или да смените кола, която все още се справя добре с руските пътища. Или да си купите нов телевизор. Ако можете да отложите покупката, отложете, но не вземайте пари назаем. Трябва да разберете, че потребителският заем винаги е допълнителна цена, понякога значителна.

Share This Post