КАК ДА СИ НАМЕРИМ РАБОТА ПО-ЛЕСНО

Дори на добър пазар на работа не е лесно бързо да се намери работа! За съжаление, когато сте в безизходица трябва да измислите нещо, за да се справите по-бързо.

Ако се окажете без работа и изпитвате финансови проблеми, имате нужда от работа възможно най-скоро! За щастие имаме съвет, от който се нуждаете, за да научите как бързо да си намерите работа.

Използвайте мрежата си

Работата в мрежа е най-бързият начин за намиране на работа. Едно проучване разкри това: 85% от работните места се изпълват чрез работа в мрежа. Точно така, 85%!

Ако сте прекарали някакво време в колеж или на работното място, вече имате мрежа. Имате контакти, колеги, шефове и други връзки. Трябва да използвате тази мрежа във ваша полза. Всъщност работата в мрежа продължава да бъде един от най-добрите начини за бързо намиране на работа.

Често вашите контакти ще имат вътрешни познания за възможностите за работа, които иначе може да пропуснете. Служителите и ръководството знаят за възможностите за работа много преди да се покажат на борда за работа. Накратко, уведомете мрежата си, че търсите работа!

Припомнете си с кого вече сте се свързали и добавете допълнителни бивши колеги или връстници, с които още не сте се свързали.

Ето един добър шаблон, който можете да използвате, когато се свързвате с мрежата си за препращане на работа:

Надявам се, че всичко е наред при теб. (Вмъкнете нещо лично)

Чудех се дали имате някакви контакти с персонала за наемане на вашата компания и дали ще се чувствате комфортно, като ми дадете възможност да се пробвам за длъжността. Търся нова работа, така че се свързвам с мрежата си, за да видя дали някой знае за евентуална позиция.

Не забравяйте да благодарите на вашите контакти учтиво, дори ако те не могат да ви помогнат с това, което сте поискали.

Share This Post