Как да изберете икона за подарък?

  Родителите дават на децата си две основни икони за сватбата: Богородица и Христос. Църквата отдавна продава изображения, които се наричат ​​”икони за сватба”. Покровители на съпрузите са светиите Феврония и Петър Муромски. За младите иконите на Йоаким и Света Анна също са подходящи, това са праведните родители на Божията майка. Пред иконите на Света Тихвинска и Теодоровска Богородица двойки се молят за благосъстоянието на рода и раждането на деца.

  Прието е тези икони да се дават на младоженци за сватба. А за родителите за кръщенето на дете образът „Образование“ на Пресвета Богородица е подходящ. А за детето в деня на кръщенето му, лицето на Ангела пазител е подходящо.

Как да изберем икона за кръщене на дете

  Можете също да изберете икона по името на детето като подарък. Можете да подарите свято лице не само на рожден ден, но и по време на кръщението или в деня на ангел. Можете също така да поръчате иконите на всички покровители на семейството. Или персонализирана икона за всеки член на семейството.

Какви икони да изберете за църковните празници?

  Има 12 велики църковни празници годишно и всеки има своя собствена икона. Но обикновено образът на Възкресението Христово се представя така или иначе. Понякога рожден ден съвпада с голям християнски празник, в този случай човек трябва да има икона, съответстваща на този празник в къщата си.

  Можете да произнасяте молитви само пред образа, осветен в църквата. Ако сте получили икона по поръчка, попитайте дали е осветена. Ако не, занесете го на свещеника в църквата и той ще го освети.

  Приятно е да получиш икона като подарък, но е още по-приятно, ако е ръчно изработено изображение. В крайна сметка това, което се прави от човешки ръце, се прави с любов. Например, можете да бродирате икона с мъниста, конци или сатенен бод. Голям брой фирми предлагат готови платна с отпечатани светци, просто трябва да ги бродирате ръчно.

  По-евтиният вариант е да намерите диаграма в интернет и да вземете необходимите материали в магазин за занаяти. По-добре е да не се занимавате със самостоятелен подбор, ако нямате достатъчно опит. Прекарвайте много време на работа, но резултатът може да не ви зарадва. Затова се доверете на опитни продавачи. И последното нещо: не забравяйте да осветите готовата икона, преди да я подарите.

  Изборът на икона като подарък е отговорна задача. Вземете това сериозно. Ако имате въпроси при избора на свято изображение, винаги можете да попитате свещеника в църквата. 

Share This Post