Как да замените плочките в банята

Полагането на плочки винаги е трудоемка и скъпа част от ремонта. Въпреки практичността си, керамиката не е единственият начин за украса на баня. Ще ви разкажем как да украсите баня, с изключение на плочки: тези материали също са устойчиви на влага, но са по-евтини.

Стени

Най-бюджетният начин за декориране на баня е с пластмасови панели . Лесно е да се справите с тяхната инсталация, докато елементите могат да се полагат във всяка посока: тези, разположени вертикално оптически, повдигат тавана, правейки стаята по-висока и хоризонтално разширяват пространството.

Панелите не се влияят от влага и не се деформират поради температурни промени. Не е необходимо стените да се изравняват преди монтажа: материалът ще скрие всички несъвършенства. Панелите могат да имитират облицовка, плочки, да имат дървесна текстура или лъскав блясък.

За да украсите банята по по-нестандартен начин, трябва да изберете устойчиви на влага тапети. Те ще струват по-малко от плочките и повечето начинаещи ще се справят с лепенето. Изборът на дизайн на тапети е много богат и не е трудно да ги замените, ако е необходимо. Подходящи за баня:

– Миещи се винилови тапети.

– Течност, устойчива на влага.

– Релефни платна от фибростъкло, които могат да бъдат боядисани.

Тапетът може да се използва за украса на акцентна стена или горната част на стената, където влагата не попада. За допълнителна защита гъстата може да бъде лакирана. Не ги залепвайте на мокри места: на вътрешната повърхност на душ кабината и на стените близо до ваната.

За облицовка на пода в банята освен плочките има няколко оптимални опции. Един от тях е самонивелиращ се полиуретанов под . Устойчив е на влага и няма фуги. За да създадете уникален дизайн, можете да изберете всеки модел. Преди да излеете пода, внимателно подгответе основата.

За имитация на дърво в банята е подходящ влагоустойчив , високоякостен ламинат, импрегниран с восък, който ще предпази пода от натрупване на мухъл. Повърхността трябва да се избърше веднага след попадане на вода. Водоустойчивият ламинат не абсорбира влагата и е по-траен.

Източник: mebeli-za-bania.com

Share This Post