Интернет заеми – предимства и недостатъци

   Интернет заемите са чудесен начин за решаване на финансови проблеми, особено когато се нуждаем от бързи пари за  кратко време. Формалностите, ограничени до необходимия минимум, а краткото време за чакане на получаване ги правят все по-популярни. За да кандидатствате за този вид финансиране, понякога обаче е необходимо да представяте удостоверения за доходи.

Удостоверение за доход

  Този документ съдържа информация за източника на доходи, размера на заплатата на лицето и честотата на изплащането му. Може също така да се разбере колко голям е работният опит на служителя. Банковите клиенти, кандидатстващи за заем, най-често кандидатстват за удостоверение за доход. Този документ е едно от основанията за издаване на решение за отпускане на безвъзмездна помощ или отказ на заем, ако например доходите са твърде ниски.

   Струва си да се отбележи, че банките често не вземат предвид договорите за конкретна работа като надеждни източници на доход, позволяващи своевременно плащане на договореното задължение. Хората, наети на тази основа, дори ако им се плаща редовно, може да им е трудно да получат заем от банка. В такива ситуации заемите през Интернет ще бъдат добра алтернатива.

Интернет заеми – кога си струва да ги използвате?

  Възможността за получаване на средства за каквато и да е цел, без да е необходимо да се представя удостоверение за доход, е добро решение, особено за тези, които не могат да получат такъв документ. Това се отнася главно за хора без стабилни доходи. В случай на интернет заем, единственото потвърждение може да бъде декларацията на кандидата за доходите му.

   Друга причина, поради която много хора се отказват от паричен заем в банка и предпочитат онлайн заем, е по-краткото време за изчакване на решението за отпускане на безвъзмездна помощ. Случва се да се наложи да изчакате няколко дни, за да бъде издадено съответното удостоверение в отдела за заплати, което в случай на хора, които се нуждаят от пари веднага, представлява съществена пречка. В такива ситуации бързият онлайн заем е по-изгоден, което ви позволява да получавате пари дори в рамките на няколко минути след подаване на заявлението.

   В допълнение към гореспоменатите случаи, онлайн заемът също си струва да се използва, когато ниските доходи могат да дисквалифицират кандидата от предоставяне на заем, когато той има приходи от други източници. След това върху подадената декларация за доходите е достатъчно да се въведе сумата от всички месечни доходи, дори тези, които не са включени в него.

Share This Post